Latest Movie:

The Passion of the Christ (2004)

Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση Του.


Σχόλια-Κριτικές : Στο Passion, οι διάλογοι είναι λίγοι και η εικόνα τις περισσότερες φορές μιλά από μόνη της. Όπου υπάρχει διάλογος, η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η αραμαϊκή συνδυαζόμενη με τη λατινική για την καλύτερη παρουσίαση της εποχής. Ο Gibson πραγματικά αποδεικνύει την προσήλωσή του σε ένα όραμα με μια άρτια σκηνοθεσία. Σε ορισμένες σκηνές κατεβάζει τους τόνους, αρνούμενος να κλέψει την παράσταση από το θέμα της ταινίας. Η φωτογραφία και η καλλιτεχνική διεύθυνση συναρπάζουν ενώ σκηνικά, κοστούμια και μακιγιάζ είναι αριστοτεχνικά ψαγμένα χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, συμβάλλοντας δραστικά στην διαμόρφωση του κλίματος. Το cast είναι πραγματικά παγκόσμιο, με τη συμμετοχή από δεκάδες διαφορετικές χώρες. Τον βαρύ πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη James Caviezel (The Thin Red Line, Frequency, The Count Of Monte Christo). Ο 33χρονος (!) ηθοποιός με τα διαπεραστικά μάτια και τις διαυγείς εκφράσεις του καταφέρνει να μεταδίδει συναίσθημα χωρίς να χρειάζεται να μιλάει. Στον ρόλο της Παναγίας η Maia Morgenstern από τη Ρουμανία (έχει εμφανιστεί στο Βλέμμα Του Οδυσσέα) και η Monica Bellucci ως Μαρία Μαγδαληνή είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Ξεχωρίζει επίσης η ιταλίδα Rosalinda Celentano στον ρόλο του Σατανά, μια εκπληκτική ερμηνεία μίας ανδρόγυνης μορφής. Η ωμή απεικόνιση σε κάνει ορισμένες στιγμές να μην αντέχεις να κοιτάς την οθόνη και ο θόρυβος που ακολουθεί την ταινία ως αντισημιτική, θέτοντας θέμα άνισης αντιμετώπισης στην παρουσίαση Φαρισαίων - Ρωμαίων, ίσως να ευσταθεί μερικώς. Το The Passion Of The Christ είναι μια ταινία γυρισμένη με τρομερό ρεαλισμό και οι σκηνές των βασανιστηρίων και της σταύρωσης αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Επίσημος Τίτλος : The Passion Of The Christ
Είδος Ταινίας : Δραματική | Ιστορική
Ποιότητα & Έκδοση : DVDRiP XViD AC3
Χώρα Παραγωγής : USA
Υπότιτλοι : Ελληνικοί - Ενσωματωμένοι
Σκηνοθεσία : Mel Gibson
Σενάριο : Benedict Fitzgerald, Mel Gibson
Ηθοποιοί : Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Francesco De Vito, Mattia Sbragia, Luca Lionello, Hristo Shopov, Claudia Gerini, Fabio Sartor
The Passion of the Christ (2004) on IMDb 




Μοιραστείτε αυτή την ταινία :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CineMatakias | Online ταινίες και σειρές, εντελώς δωρεάν - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger